Special van AMT voor MBO-studenten

Duurzame inzetbaarheid is een nachtmerrie_71 - Logo PW de Gids

Video: Zo vervang je stap voor stap een turbo

Dankzij de downsize-trend komt een turbomotor steeds vaker voor in de werkplaats. Zo’n turbo draait al gauw 280.000 tpm, dit gaat alleen goed als de turbo voldoende smering krijgt. Helaas is dit niet altijd het geval, de turbo gaat defect en moet vervangen worden. AMT laat in deze stap voor stap video zien hoe dat moet en waar je op moet letten tijdens het vervangen van een turbo.

Wanneer een turbo defect gaat heeft dit vaak een externe oorzaak, bijvoorbeeld door gebrek aan smering. Een andere oorzaak is schade door zand of andere kleine deeltjes. Het is belangrijk om deze oorzaak eerst weg te halen voordat er wordt overgegaan op vervanging. Benieuwd door welke schade de turbo defect is gegaan? Lees dan het artikel:  ‘Turboproblemen: Vind eerst de oorzaak’. In dit artikel staan praktijkvoorbeelden (foto’s) inclusief handige tips.

 

Video: stap voor stap turbo vervangen

Turbo vervangen Dankzij de downsize-trend komt een turbomotor steeds vaker voor in de werkplaats. Zo’n turbo draait al gauw 280.000 tpm, dit gaat alleen goed als de turbo voldoende smering krijgt. Helaas is dit niet altijd het geval, de turbo gaat defect en moet vervangen worden. AMT laat in deze stap voor stap video zien hoe dat moet en waar je op moet letten tijdens het vervangen van een turbo.

3/8
Loading ...