Special van AMT Magazine: Best of 2017

Back to basics_71 - Logo AMT

Handgereedschap

 

Snap-on thermische camera voor diagnosestellen

Snap-on Tools heeft – specifiek voor technici die diagnosestellen aan voertuigen – een thermische camera ontwikkelt. De Snap-on Tools EETHGB300A warmtebeeldcamera visualiseert defecten en storingen aan de hand van warmteverschillen.

Snap-on thermische camera voor diagnosestellen

In de diagnostische camera zit een ingebouwde database met technische tips en toepassingen én een referentiebibliotheek met voorbeelden hoe goede en slechte onderdelen eruit zien (bekijk ook de video onderaan dit artikel).

 

Infrarood beeldtechnologie

Diagnose stellen is nog nooit zo eenvoudig geweest, stelt Snap-on. De Snap-on EETHGB300A maakt gebruik van infrarood beeldtechnologie. De technologie visualiseert warmtebronnen en helpt op deze manier diagnose te stellen. De thermische camera geeft een compleet beeld en meer overzicht dan infrarood thermometers die de temperatuur op slechts één punt laten zien.

 

Met de warmtecamera kun je bijvoorbeeld misfires detecteren aan de hand van de temperatuur in het uitlaatspruitstuk.

Met de warmtecamera kun je bijvoorbeeld misfires detecteren aan de hand van de temperatuur in het uitlaatspruitstuk.

 

Visualiseer eenvoudig met het blote oog niet zichtbare warmtebronnen zoals: lagerslijtage, wrijving, remhitte, misfires, overgangsweerstanden, koelmiddel en koelvloeistofverstopping en temperatuurverschillen in zekeringen, relais, stoelverwarmingselementen en de bedrading van de achterruitverwarming.

 

Controleer mechanische en elektrische onderdelen

Door warmte zichtbaar te maken, laat de Snap-on EETHGB300A zien waar problemen zich voordoen. Zo blijven dynamo’s die niet laden en bobines die niet werken koel. Versleten lagers worden warmer dan niet versleten lagers en remmen die blijven hangen of aanlopen zijn warmer dan goed functionerende remmen.

 

diagnosestellen aan de dynamo, de bobine of de stoelverwarming

Nog wat voorbeelden: diagnosestellen aan de dynamo, de bobine of de stoelverwarming.

 

De Snap-on EETHGB300A detecteert en visualiseert de afwijkingen en heeft een database met applicaties en referentiedata waarmee je storingen eenvoudig en snel inzichtelijk maakt. Richt de camera op een object in het voertuig en de problemen worden zichtbaar.

 

Vergelijk goede en slechte onderdelen

De Snap-on EETHGB300A maakt niet alleen maar mooie afbeeldingen. Met exclusieve referentiebeelden in de interne database, kun je goede en niet goede onderdelen met elkaar vergelijken. De Snap-on EETHGB300A visualiseert de warmteverschillen op een groot en duidelijk 3,5 inch kleurenscherm.

AMT HANDGEREEDSCHAP Snap-on thermische camera voor diagnosestellen

17/19
Loading ...