Special van AMT Magazine: Best of 2017

Back to basics_71 - Logo AMT

De werkplaats van: 

 

Vakgarage Autoweerd Utrecht

Weerdsingel, randje Utrechtse binnenstad. Fietsers domineren het straatbeeld en parkeerruimte is schaars. Via een poort onder woningen door kom je in een ruimte waar de Duitse bezetter ooit rupsvoertuigen onderhield. Nu is dit de werkplaats van een modern geleid autobedrijf: Vakgarage Autoweerd. Sleutelwoord op deze vierkante meters: ruimte!

 

Passen en meten

Drie tweekolommers en twee vierkolommers. De achterste is lang genoeg voor bestellers met lange wielbasis. Helemaal rechts naast de milieuruimte is de afsluitbare diagnose- annex roetmeetruimte. Daarnaast (niet zichtbaar) is nog een zevende reguliere werkplek. Zevende? Ja, de grijze Ford Focus staat op een stempelhefbrug. Die paste er nog net tussen. Zes autotechnici en een werkplaatschef zijn hier samen goed voor 5.000 doorgangen.

 


Welkom bij Autoweerd

Als klant rijd je de poort binnen. De roldeur opent automatisch en dan sta je in de werkplaats. Je auto blokkeert de enige toegangsdeur. Wat nu? Ah, daar is een medewerker van Autoweerd. Hij verwelkomt je, verwijst je naar de receptie én zet je auto weg. Waarom deze ontvangst? Geen buitenruimte en beperkte binnenruimte.

 


Onderhanden werk

De klantenauto vindt een plekje in de ‘wachtkamer’ aan de linkerkant van de werkplaats. Als hij aan de beurt is, gaat hij naar de overkant. Gelukkig zijn alle Autohopper-huurauto’s onderweg.

 


Poort naar de werkplaats

De V van Vakgarage wijst de weg naar de werkplaats van Autoweerd. Voordeel van deze locatie: heel veel klanten heel dicht in de buurt. Nadeel: rangeren met auto’s kost tijd. “Maar alle auto’s staan veilig binnen, we lopen direct een rondje om de auto om te inspecteren op schades en maken zo van een minpunt een pluspunt”, zegt Autoweerd-eigenaar Werner krispin.

 


Kopje koffie mevrouw?

Behalve in de werkplaats kom je via de poort ook in de kleine showroom (120 gebruikte auto’s per jaar) en de sfeervolle wachtruimte. Natuurlijk is er koffie en als het even meezit krijg je die geserveerd door eigenaar (én Grip op je Autobedrijf-deelnemer) Werner Krispin. Niet zo vreemd dat je op de verschillende reviewsites (én op Google Reviews) honderden reviews over Autoweerd vindt. Bijna allemaal positief.

 


Spik en span

Verse olie en filters? Noodzakelijk onderhoud, maar de klant merkt er niets van. Dat zijn auto weer staat te glimmen merkt hij of zij wel. Bij Autoweerd wordt een hoekje vrijgelaten om alle auto’s te wassen. Met de hand!

 


Afvalscheiding

Natuurlijk, de huisvesting mag gedateerd lijken, maar verkijk je niet. Autoweerd is helemaal bij de tijd. Afvalscheiding wordt hier met hoofdletters geschreven. Zelfs plastic wordt nog in twee stromen gescheiden. Let ook op de ledverlichting.

 


Onderdelen op tijd

Ja, er is nog een magazijn, maar vijf keer zo klein als toen Autoweerd nog Daihatsu-dealer was. Op de vrijgekomen ruimte liggen nu 1.440 zomer- en winterbanden. Links langs de grossiersauto zijn de dakkoffers voor de verhuur zichtbaar. Een auto huren kan hier ook, Autoweerd is Autohopper-verhuurder. Klik hier voor de website

Voor een virtuele tour door Vakgarage Autoweerd klik hier

AMT DE WERKPLAATS VAN: Vakgarage Autoweerd Utrecht

6/19
Loading ...